0 0
Zoete Aardappel Brownie met walnoten

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

35 gr walnoten
5 el ahornsiroop
6 el raw cacaopoeder
2 eieren
1 el vanille-extract
2 el kokosmeel
6 el kokosolie
500 gr zoete aardappel ongeveer twee grote
1tl natriumbicarbonaat
De afwerking
1 bakje framboos
160 gr Fondant chocolade min 70%puur
12 blaadjes Marokkaanse munt
1 bakje aardbeien

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zoete Aardappel Brownie met walnoten

Chocolade eten zonder schuldgevoel.

Smaak:
  • Zoet
  • 60 min
  • Geserveerd 60
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
10 min

Het maken van het beslag

Neem de zoete aardappel en schil hem volledig. Met behulp van een grove rasp gaan we de zoete aardappel volledig raspen.
Best op de grofste stand van uw rasp werken is beter voor de structuur van de brouwnies.
In een grote mengkom voegen we de geraspte zoete aardappel, vanille-extract, kokosmeel, kokosolie,raw cacaopoeder, natriumbicarbonaat, eieren, ahornsiroop toe.Alles mooi met elkaar vermengen zodat je een mooie massa bekomt.
Zo ons beslag is klaar om in de vorm te gieten.

2
Klaar
40min

Beslag bakken

Neem een ovenschaal en bekleed de binnenzijde met bakpapier.
Giet het beslag in de ovenschaal en met een spatel het beslag gelijkmatig verdelen.
Neem de walnoten en versnijd ze met een groot keukenmes tot kleinere stukjes.
Strooi de stukjes walnoten gelijkmatig over het beslag.
Plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten naargelang de oven.

3
Klaar
10min

De afwerking

Haal de brownies uit de ovenschaal met het pakpapier eraan. Laat min 5 min afkoelen.
Neem de chocolade van min 70% en laat op zacht vuurtje smelten ofwel kan je dat ook au bain marie doen.
De aardbeien, frambozen goed spoelen onder koud water.
Snijd de aardbeien in twee of vier zoals jezelf graag hebt.

De brownies is ondertussen goed afgekoeld en klaar om in gelijke delen te versnijden.
Plaats op ieder bord een brownies en schik de aardbeien, frambozen ernaast.
Neem de gesmolten chocolade en doe hiervan weinig op de brownies de rest kan men in een verwarmd kannetje apart serveren.
Nu rest ons nog de blaadjes munt als afwerking en nu genieten maar.

Smakelijk

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Salade met geitenkaas in een zadenkorstje
Volgende
Magere yoghurt met granola en fruit.

Reactie toevoegen