0 0
Wafels bakken

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

25 gr verse gist
500 gr bloem
200 gr hoeveboter
1/2 l melk
1/2 l water
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
5 gr zout

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wafels bakken

Echte wafels op grootmoeders wijze.

Smaak:
  • Zoet
Keuken:
  • 60 min
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
50 min

Het maken van de deeg

- De bloem zeven in een kom en de suiker erover strooien.
- Het water verwarmen tot het lauw is en de gist erin oplossen.
- De melk verwarmen tot ze lauw is en onder de bloem mengen samen met het water.
- Zet de boter op een zacht vuurtje en laat smelten maar mag niet bruinen.
- De eieren nemen en de eigelen scheiden van het eiwit.
- Het eigeel doen we bij de deeg alsook de gesmolten boter.
- Nu de eiwitten opkloppen en toevoegen bij het beslag.
- Als laatste voegen we het zout bij de deeg en roeren we alles tot we een mooie massa hebben.
- Plaats de deeg onder een handdoek en laat op een warme plaats rusten voor toch zeker een half uur.
- Zo zou nu de deeg verdubbeld moeten zijn in volume.

2
Klaar
5 min

Het bakken van de wafels

Voor echt heerlijke krokante wafels is het belangrijk dat het wafelijzer goed heet is.
Smeer het ijzer in met vetstof en doe daarna de deeg in de twee vormen.
Sluit het ijzer en wacht tot de wafels mooi goudgeel zijn van kleur en haal ze dan uit het ijzer.

3
Klaar
5 min

De afwerking

Je kan nu de wafels afwerken met gewoon poedersuiker.
Of beleg de wafel met wat heerlijke slagroom.
Het zal altijd scoren zijn met je heerlijk vers gebakken wafels.

smakelijk en culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Chocomousse
Volgende
Salade met kip en ananas

Reactie toevoegen