0 0
Volkorenbroodjes

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

500 gr tarwemeel
25 gr verse gist
240 ml lauw water
30 gr zachte boter
8 gr zout
25 gr meelverbeteraar
1 boterspuitbus
maanzaad
sesamzaad

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Volkorenbroodjes

Wat jezelf maakt maak je beter.

Smaak:
  • Zoet
  • 180 min
  • Geserveerd 5
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
85 min

Het maken van de deeg

Neem een Kenwood of iets dergelijks.
Voeg alle ingrediënten toe in de Kenwood uitgezonderd de zaden.
Maak ook dat de gist niet in aanraking komt met het zout.
Zet de machine aan en laat deze goed de deeg bewerken.
Als de deeg klaar is bedek je deze met een vochtige doek en laat een uur goed rijzen.

2
Klaar
80 min

Het vormen van de broodjes

Verdeel de deeg over porties van 50 gram.
Geef de porties de vorm van een pistolet.
Leg de broodjes op een bakplaat met vetvrij papier op een afstand van ongeveer drie centimeter.
Snij ze drie keer in met scherp mes en laat ze terug een uur rijzen.
Na het rijzen kan je sommige broodjes inspuiten met de boter spuitbus en kan je er de zaadjes overheen strooien.

3
Klaar
15 min

Het bakken van de broodjes

De broodjes bakken we af in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 15 minuten.
Als ze gebakken zijn laat je de broodjes afkoelen op een rooster.

Veel bakplezier

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Gegrilde scheermessen
Volgende
Sint-jakobsvrucht met eierfluid gevuld

Reactie toevoegen