0 0
Sint-jakobsvrucht met eierfluid gevuld

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

2 sint-jakobsvruchten
1 ei
fleur de sel
olijfolie

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sint-jakobsvrucht met eierfluid gevuld

Een hapje dat net een spiegeleitje weerspiegelt.

Smaak:
  • Zoet
  • 12u30min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
12 uur

De eierfluid

Neem het verse kippenei en plaats het voor twaalf uur in de diepvriezer.
Na de twaalf uur het ei laten ontdooien en scheid het eiwit voorzichtig van de dooier.
De dooier is nu smeuïg als boter. Roer de eierdooier glad en breng op smaak met zout.
Giet de eierfluid in een klein spuitzakje.

2
Klaar
20 min

De sint-jakobsvruchten

Pareer de sint- jakobsvruchten en snijd ze in twee door.
In de midden van ieder sint-jakobsvrucht haal je een kuiltje uit het vlees met behulp van een pommes parisienneboor.
Doe weinig olijfolie in een tefalpan en bak aan de zijde zonder kuiltje 30 seconden bruin op hoog vuur.

3
Klaar
10 min

De afwerking

Leg de noot met het kuiltje naar boven gericht in een bordje.
Spuit in het kuiltje de crème van de dooier.
werk af met fleur de sel en een takje groen.

Dit is een hapje waar ik al velen tot verstomming heb gebracht.

smakelijk

culinaire groetjes

NIcolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Volkorenbroodjes
Volgende
Appelcake

Reactie toevoegen