0 0
Salade met kip en ananas

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1 kippenfilet
1 tomaat in partjes
25 gr geraspte wortel
25 gr geraspte rodekool
9 schijfjes komkommer
1 groene appel in partjes
5 blaadjes kropsla
4 blaadjes krulsla
4 blaadjes eikenbladsla
5 blaadjes rucola
3 schijven verse ananas
3 el chilisaus
1 gesnippert rood pepertje
1 el olijfolie
kippenkruiden
peper-zout

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Salade met kip en ananas

Een pittige salade met een zoete toets.

  • 30 min
  • Geserveerd 1
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
15 min

De kip en de ananas bakken

Neem de ananasringen en haal er de harde kern uit. Iedere schijf versnijden in partjes om straks mee te bakken met de kip.
De kippenfilet gaan we in blokjes snijden en kruiden met kippenkruiden.
Verhit in een pan wat olijfolie en bak de kippenblokjes mooi aan.
Voeg bij de kippenblokjes de partjes ananas samen met de gesnipperde rode peper en laat verder garen.
We gaan de pan blussen met de chilisaus en je zal merken dat de chilisaus mooi aan de kippenblokjes en ananas zal hechten.
Als de kippenblokjes gaar zijn houd je de pan op een laag vuurtje nog warm.

2
Klaar
10 min

Het samenstellen van de salade

Neem een diep bord of iets dergelijks.
Leg onderaan de gemengde salades en daarop werk je verder af met de andere groenten en de appel.
Je kan ook alles in een kom doen en met een dressing onder elkaar mengen en dat in zijn geheel op het bord leggen.
Laat uw inspiratie de vrije loop bij het schikken van de groenten op je bord. Zo zal u telkens een verrassend bord hebben wat schikken betreft.
Een salade is iets waar je zoveel met kan spelen en experimenteren dat maakt het telkens zo leuk.

Wat echt van tel is bij een salade is niet hoe je alles schikt op het bord maar wel dat alle ingrediënten aanwezig zijn in het bord.

3
Klaar
5 min

De afwerking van de salade

Nu alle ingrediënten geschikt zijn volgens jouw inspiratie van het moment ?
Gaan we onze pan met de ananas en de kippenblokjes nemen.
Schik de kippenblokjes en de ananas over de salade en werk eventueel af met beetje verse koriander.

Bij deze salade kan je gerust nog een dressing apart serveren of je kan dat al vooraf onder de salade gemengd hebben.
Ik eet het liefst puur met juist de saus uit de pan heerlijk zo een warme salade.

Smakelijk

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Wafels bakken
Volgende
Champignonsoep

Reactie toevoegen