0 0
Salade met geitenkaas in een zadenkorstje

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1 Geitenkaasje je kan eender welk geitenkaasje nemen.
200 gr Gerookt spek Al in blokjes gesneden
1 Tomaat in partjes gesneden
5 cm komkommer in schijfjes gesneden
naar eigen portie Gemengde salade
1 kl honing
peper van de molen
2 el zadenmengeling chiazaad,maanzaad,sesamzaad,enz..

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Salade met geitenkaas in een zadenkorstje

Zalig die geitenkaas met spek en dat korstje van zaden.

Smaak:
  • Zoet
  • 25 min
  • Geserveerd 1
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
5 min

De voorbereiding van het geitenkaasje

Eerst de oven voorverwarmen op 200 graden.
Neem de mengeling van de zaden en doe deze op een plat bord.
Rol het geitenkaasje langs iedere zijde in de mengeling van zaden.
Even de zaden goed aandrukken met behulp van een eetlepel zodat de zaden goed aangehecht blijven.
De honing doen we op de bovenzijde van het kaasje.

2
Klaar
5 min

Samenstellen van de salade

Neem een bord en schik hier eerst als bodem de gemengde salade.
Schik de komkommer en de tomaten naar uw eigen creatie.
Men kan gerust nog andere groenten toevoegen zoals boontjes, wortel, knolselderie enz..

3
Klaar
10 min

Het bakken van het geitenkaasje, de spekblokjes

Leg het voorbereide geitenkaasje op een velletje bakpapier op een bord.
De honingzijde wel bovenaan houden.
Plaats in de voorverwarmde oven zo een 8 a 10 minuten volgens oven.
Niet uit het oog verliezen zodat uw kaasje niet wegsmelt.

Ondertussen zetten we een pan op zonder vetstof, want spek heeft genoeg vet om hem daar in te bakken.
Als het spek mooi aangebakken is strooi ik er een klein beetje Provençaalse kruiden over.
Nog even de kruiden laten warmen op het spek en dan is het klaar.
Geitenkaasje ondertussen ook klaar en uit de oven halen.

4
Klaar
5 min

De afwerking van de salade

Neem de salade en doe er de gebakken spekblokjes op.
Plaats het geitenkaasje zodaanig dat niet alle spekblokjes onder je kaasje verdwenen zijn.
Het oogt mooier als men ieder ingrediënt kan terug vinden in de presentatie.

Men kan dressing apart voorzien of er al wat op voorhand opdoen.
Een mosterddressing met klein beetje toets van lavendel is hier prachtig bij.

Smakelijk

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Bloemkoolsoep
Volgende
Zoete Aardappel Brownie met walnoten

Reactie toevoegen