Bereidingswijze
De garnalenkoppen drogen:
Verwarm de oven voor tot 80 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel hierover de garnalenkoppen en plaats ze in de voorverwarmde oven.
Steek tussen de ovendeur een houten spatel of iets dergelijks zodat de deur op een kier blijft staan.
Zo kan tijdens het drogen het vocht uit de garnalenkoppen verdampen en verloopt het drogen vlotter.
De garnalenkoppen zijn goed gedroogd wanneer je met je vingers erdoor gaat en ze knapperig aanvoelen.
Dan giet men de garnalenkoppen in een blender en maalt men ze grof.
Het garnalenbeslag is dezelfde bereiding of deze voor de garnalenkroketten.(zie bereiding garnalenkroketten).
Paneren:
Zet een kommetje klaar met de bloem, een kommetje met de losgeklopte eieren, peper, zout en olie, en een kommetje met de grof gemalen garnalenkoppen.
Bestrooi het garnalenbeslag met gezeefde bloem. Verdeel het garnalenbeslag in porties van 25 a 30 gram.
Maak nu van iedere portie een balletje zo groot als een bitterbal.
Rol nu ieder balletje door de bloem, haal door de eiermassa en vervolgens door de gedroogde garnalenkoppen.
Leg de balletjes in een schaal en laat ongeveer nog 50 min rusten in de koelkast.
Verwarm het frituurvet tot 180 graden en bak de balletjes tot ze bovendrijven. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer eventueel met citroen en nog wat verse gepelde grijze garnalen.
Een origineel hapje waarmee je altijd zal scoren bij je gasten.
Smakelijk en veel kookplezier.
culinaire groeten
Nicolas
Stap
1
Klaar
120 min
|
Garnalenkoppen drogenVerwarm de oven voor tot 80 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de garnalenkoppen en plaats deze in de oven. |
2
Klaar
70 min
|
PanerenZet een kommetje klaar met bloem, een kommetje met de losgeklopte eieren, peper, zout, en olie, en een kommetje met de grof gemalen garnalenkoppen. |
3
Klaar
10 min
|
Het frituren van de balletjes.Verwarm het frituurvet tot 180 graden. |