0 0
Kervelsoep

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

2 bosjes kervel
1 aardappel
1 stengel prei
boter
2 l groentebouillon of kippenbouillon of 2 bouillonblokjes met 2 l water.
15 cl room
peper-zout
1 ajuin

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kervelsoep

Wie lust er nu geen kervelsoep?

Smaak:
  • Pikant
  • Zoet

Kervel is geneeskrachtig,
Het is een spijsbevorderend kruid en wekt ook de eetlust op.
Ook is het een milde stimulant men zou er actiever kunnen van worden.
Verder reinigt het ook uw bloed en zou het sap goed zijn tegen keelpijn.

  • 60 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
10 min

Voorbereiding van de groenten.

Neem de prei en verwijder de buitenste bladen. Snijd de stengel in twee en spoel met koud water al het vuil van tussen de bladen.
De ajuin ontdoen van zijn jasje en de aardappel schillen. De kervel goed spoelen en fijn snijden. Houd juist wat blaadjes over als garnituur straks.
De prei, ajuin en de aardappel in grove stukken snijden.

2
Klaar
40 min

Het maken van de kervelsoep.

Laat boter smelten in een ruime kookpot en stoof de aardappel, ajuin en prei aan. Voeg er de kervel bij.Nog even wat laten stoven en dan onderzetten met de bouillon.
Laat ongeveer 30 minuten koken onder gesloten deksel.

3
Klaar
10 min

Het mixen en afwerken van de kervelsoep.

Mix de kervelsoep mooi tot een gladde massa. Je zal merken dat je wat langer moet mixen dan bij een andere soep
maar dat komt door de structuur van de kervel. Smaak de soep af met peper en wat zout.

De soep kan je serveren met de room er al in. Of je kan de room opkloppen en deze op je soep leggen met daarop wat kervelblaadjes.

Smakelijk

Culinaire groeten
Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Champignonsoep
Volgende
Bloemkoolsoep

Reactie toevoegen