0 0
Homemade Granola

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

250 gr havervlokken onbewerkt
125 gr hazelnoten ongebrand ongezout
125 gr amandelen ongebrand ongezout
50 gr pompoenpitten
2 el honing
2 el kokosolie
6 el water

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade Granola

Voor een gezonde start van de dag

Smaak:
  • Zoet
  • 30 min
  • Geserveerd 10
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Granola is zo eenvoudig te maken dus waarom er gaan kopen in de supermarkt?

Het grote verschil tussen muesli en granola?

Bij granola gaan we de zaden en noten roosteren en licht zoeten met honing of ahornsiroop.

Muesli blijft onbewerkt gewoon de noten en zaden zonder roosteren of zoetstof.

Een must voor allen die de dag gezond willen starten zo kan je de dag lang mee doorkomen.

Hieronder is een basisrecept waar je nog zelf veel kan bijvoegen zoals bv chiazaad, kokospoeder, walnoten maar wel alles onbewerkt hé.

 

Stap

1
Klaar
5 min

Meng alle ingrediënten

Doe de hazelnoten samen met de amandelen in een blender en cutter ze in grove stukken.
Neem een mengkom en doe er de havervlokken, pompoenpitten, honing, kokosolie, water en de mengeling van amandelen, hazelnoten erin.
Alles goed onder elkaar mengen.

2
Klaar
25 min

Het afbakken van de granola

Neem een bakplaat en bedek met boterpapier.
Stort er het mengsel op het boterpapier en verdeel gelijkmatig.
Plaats in een voorverwarmde oven van 150°c zo een 25 minuten.
Zalig de geur in huis van granola die in de oven zit mmm.
Wel halverwege eens alles doorroeren en dan verder laten bakken.

Haal uit de oven en laat afkoelen daarna kan je de granola in een bokaal bewaren.

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Magere yoghurt met granola en fruit.
Volgende
Aspergesoep

Reactie toevoegen