0 0
Gegrilde scheermessen

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1 netje scheermessen
1 groene ui
1/4 bos waterkers
5 gr kervel
3 gr bladselderij
8 gr dragon
20 gr peterselie
100 gr boter
ricard
groene tabasco
broodkruim

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gegrilde scheermessen

lekkers uit onze zee

Smaak:
  • Zoet
  • 35 min
  • Geserveerd 5
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
15 min

Het opkuisen van de scheermessen.

We gaan onze scheermessen goed spoelen in gezouten water.
Enkel om de scheermessen te openen, een halve minuut opzetten in een hete pan met wat olijfolie met deksel erop.

We halen de scheermessen voorzichtig uit hun schelp en kuisen ze op.
De opgekuiste scheermessen spoelen in een zeef onder koud water.

2
Klaar
10 min

Maak de kruidenpasta

Maak in een vijzel of keukenapparaat een kruidenpasta van de kruiden,ui,boter en broodkruim.
Breng deze pasta op smaak met ricard en tabasco.

3
Klaar
10 min

Het grillen van de messen.

De grill voorverwarmen.
Leg de scheermessen terug in hun schelp en bedek ze mooi met de kruidenpasta.
Plaats de messen onder de grill gedurende 3 minuten maar houd ze in het oog.
Wanneer er zich een mooi korstje gevormd heeft zijn ze klaar.
opdienen onmiddellijk na het grillen en juist nog eens een draai van de pepermolen geven.

Een heerlijk hapje die velen weet te bekoren.

smakelijk en culinaire groetjes.

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Tomaten bonbon met mozzarella
Volgende
Volkorenbroodjes

Reactie toevoegen