0 0
Garnalenchips met kaviaar

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

150 gr sushirijst
40 gr garnalenpoeder knorr proffesional
40 gr kaviaar haring of van de steur
ponzu
peper-zout

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Garnalenchips met kaviaar

Een origineel en trendy hapje

Smaak:
  • Zoet
  • 140 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
30 min

Het maken van de garnalendeeg

Zet de sushirijst onder in veel koud water en kook overgaar na ongeveer 20 minuten.
Doe bij het water en de sushirijst de garnalenpoeder van knorr of maak deze zelf.
Garnalenpoeder maakt men door garnaalkoppen te drogen in de oven en daarna te blenden tot poeder.
Als de rijst overgaar is giet je de rijst af en doe in een blender of een thermomix.
Voeg er nu peper, zout en de ponzu bij en cutter alles tot een gladde massa.

2
Klaar
100 min

Het maken van de chips

Neem een siliconenmat met de gladde zijde naar boven gericht.
Strijk de gladde garnalendeeg zeer dun uit over de siliconenmat met behulp van een spatel.
Plaats in een voorverwarmde oven van 120 graden en laat krokant worden na ongeveer 90 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Breek nu het geheel in verschillende stukken zo krijg je garnalenchips .

3
Klaar
10 min

De afwerking en het serveren

Neem een schaaltje leg er decoratie in in mijn geval gebroken schelpjes en wat droog wier.
Plaats een garnalenchip erbovenop.
Neem de kaviaar en schep op de chip weinig kaviaar met het voorziene kaviaarlepeltje.
Men kan nog even zeste van limoen erover schaven.

Smakelijk en scoor met dit trendy hapje.

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
tiramisu
Volgende
Japanse Ponzu

Reactie toevoegen