0 0
Garnalenburger

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

230 gr garnalenkoppen
400 gr garnalenbeslag
4 pistoletjes
peper
zout
150 gr bloem
3 losgeklopte eieren
4 cl olie
rucola
1 bosje peterselie
15 cl gevogeltefond
2.2 gr agaragar
20 gr boter
12.5 cl citroensap
12.5 gr suikerwater
3.2 gr agaragar

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Garnalenburger

Een eigen creatie waar ik trots op ben

Smaak:
  • Zoet
Keuken:
  • 60 min
  • Geserveerd 4
  • Gemiddeld

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
15 min

Maak de peterseliegelei

Zet een kookpot op het vuur met water en een goede scheut zout, breng aan de kook.
Pluk alle blaadjes van de peterselie en blancheer ze 30 seconden in het kokend water.
Haal de peterselie uit het water met een schuimspaan en onmiddellijk laten schrikken in ijskoud water.
Door ze te laten schrikken behouden ze mooi hun groene kleur.
Laat de blaadjes mooi uitlekken en doe ze dan in een beker en voeg er de gevogeltefond bij en mix tot een mooie gladde massa.
Giet alles door een puntzeef, vang het vocht op in een kookpot.
Meng er de agaragar door en breng aan de kook. Giet in een kom en laat opstijven in de koelkast.
Mix de opgestijfde gelei in een blender en voeg er enkele druppels citroensap aan toe, kruiden met peper en zout.
Doe er nog een eetlepel gesmolten boter bij en mix verder tot een gladde gel.
Giet deze in een knijpflesje of een klein spuitzakje en zet in de koelkast.

2
Klaar
10 min

Maak de citroengelei

Breng citroensap, suikerwater en agaragar aan de kook.
Stort de massa in een kom, laat opstijven in de koelkast.
Mix de opgesteven gelei tot een gladde gel,giet met behulp van een trechter in een knijpflesje of spuitzakje.
Bewaar in de koelkast.

3
Klaar
20 min

Maak de burger

Neem het garnalenbeslag en verdeel in vier porties van 100 g elk.
Maal de gedroogde garnaalkoppen fijn in een blender en stort uit in een schaal.
Strooi op iedere portie garnalenbeslag beetje gezeefde bloem, en vorm iedere portie tot een burger.
Neem een schaaltje met gezeefde bloem, een kommetje met de losgeklopte eieren, olie, peper en zout en de schaal met de garnalenchapelure.
Haal iedere burger eerst door de bloem, klop de overtollige bloem af, haal hem dan door de losgeklopte eieren en tot slot door de garnalenchapelure.
Laat nu de burgers 50 minuten rusten in de koelkast.

4
Klaar
5 min

Het samenstellen van onze burger

Verhit de frituurpan tot 180 graden. Snij de pistolets of een ander heerlijk broodje in twee door.
Leg de onderste helft op het bord, bak de burgers in de frituurpan tot ze gaar zijn.
Laat ze uitdruipen op wat keukenpapier.
Leg de burgers op de broodjes , verdeel de rucola erover en werk vervolgens af met de gel van citroen en peterselie plaats dan het bovenste gedeelte van de pistolet erop of ander broodje.

Smakelijk culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Waterzooi van vis
Volgende
Tartaar van tonijn

Reactie toevoegen