0 0
Currysoep met citroengras en gember

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

2 ajuinen
2 lookteentjes
2 stengels citroengras
1 kl currypoeder
2 tomaten
3 el zonnebloemolie
10 takjes koriander
2 appels
1/4 pandanblad
1 limoen
1/2 chilipeper
250 gr kokosmelk
700 cl kippenbouillon
200 cl room
3 cm gember
peper-zout

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Currysoep met citroengras en gember

Een vurig soepje

  • 35 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
10 min

Het versnijden van onze ingrediënten

Snipper de uien en de look fijn. Snijd de appels in brunoise en de tomaten in grove stukken.
Snijd het pandanblad en de gember eveneens grof .Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes.
Plaats de helft terug in de frigo en de andere helft fijn snijd je fijn.
Onze limoen gebruiken we voor het sap.

2
Klaar
30 min

Hoe gaan we aan de slag

Fruit de ajuin en look in een flinke scheut olie. Doe de curry en de appelstukjes erbij.
Laat even stoven en doe er de tomaten bij.
Goed roeren en voeg de kruiden toe en het limoensap.
Tot slot de kokosmelk, room en de kippenbouillon bijvoegen.
Laat alles twintig minuten koken op een klein vuurtje.

3
Klaar
5 min

De afwerking

Haal de stukken pandanblad en het citroengras uit de soep.
Mix de soep en passeer door een zeef.
Als garnituur kan je er een stengel citroen gras insteken of er korianderblaadjes over strooien.

Geniet van dit vurig soepje.

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Tournedos Rossini
Volgende
Maatjes met pompelmoes en gember

Reactie toevoegen