1 0
Chocomousse

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

4 eiwitten
2 eigelen
100 gr fondant chocolade
5 cl room
20 gr suiker
30 gr boter

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chocomousse

Wie kan er nu een chocomousse weerstaan?

Smaak:
  • Zoet
  • 70 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
60 min

Hoe maken we de chocomousse

- Smelt de boter samen met de chocolade op 1 minuut in de microgolfoven of op een zacht vuurtje.
- Voeg er de room bij.
- Klop de eiwitten samen met de suiker tot een stevig schuim.
- De eigelen roeren onder het mengsel van chocolade.
- Voeg het opgeklopt eiwit bij het chocolademengsel en roer onder elkaar.
- OPLETTEN zorg ervoor dat het mengsel op kamertemperatuur is. Als het chocolademengsel te warm heeft gaan uw eiwitten vloeibaar worden en dat
is niet de bedoeling. Is uw mengsel te koud dan ga je klonters krijgen.
- Verdeel het mengsel in potjes of glaasjes.
- Plaats de potjes of glaasjes gedurende minimum 2 uur in de koelkast.

2
Klaar
10 min

Afwerking

- Voor men de glaasjes vult kan je aan de binnenzijde van de glaasjes tegen de wand rondom fruit plaatsen.

- Of voor de slagroom liefhebbers kun je bovenop de chocomousse een toefje slagroom spuiten.

- Ook chocoladeschilfers zijn mogelijk.
- Het leuke aan chocomousse is dat je er vele kanten met kan opgaan.

Smakelijk

Culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Appelcake
Volgende
Wafels bakken

Reactie toevoegen