0 0
Champignonsoep

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

20 gr Boter
800 gr champignons Mooie witte champignons
2 l groentebouillon of bouillonblokjes 2 stuks
peper-zout
25cl room volle room
1 ui kleine
1 aardappel Geen te grote
1 witte stengel van prei

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Champignonsoep

Een heerlijke soep die velen weet te bekoren.

Smaak:
  • Zoet

Champignon is van oorsprong het Franse woord voor paddenstoelen en schimmels.

In de periode 1650 ontdekte de meloenteler nabij Parijs dat champignons op de broeimest van zijn meloenteelt groeiden.

Hij besloot om deze speciale lekkernij commercieel te gaan telen en zo deze in de exclusieve restaurants van Parijs te gaan introduceren.

De champignon kreeg de bijnaam Parijse paddenstoel.

Nu is de champignon niet meer weg te denken in onze keuken. Nederland is het grootste land binnen Europa dat champignons produceert.

Jaarlijks wordt in Nederland 270 miljoen kilogram gekweekt wat goed is voor 10000 jobs.

  • 60 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Bookmarked By

Stap

1
Klaar
10 min

Het snijden van de groenten

Neem de stengel prei en spoel goed onder koud water. De aardappel schillen en de ui ontdoen van zijn jasje.
Alle groenten worden grof gesneden omdat straks toch de mixer zijn werk zal doen.
De champignons kort spoelen onder koud water en zien dat er geen onzuiverheden nog opzitten.
We snijden de champignons in stukken maar houden er een paar over voor garnituur later in de soep.

2
Klaar
45 min

Het aanstoven van de groenten

Laat de boter smelten maar zorg ervoor dat ze niet bruin kleurt. Voeg de ui, prei, en het aardappeltje erbij en stoof wat aan maar niet kleuren. Doe nu de champignons erbij en giet er onmiddellijk de bouillon over of 2 liter water met 2 bouillonblokjes.
Zo krijgen de champignons niet de kans om bruin te kleuren.
We kruiden met wat peper en zout en we laten alles zo een 40 minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.

3
Klaar
5 min

Het mixen van de soep en de afwerking

Haal de soep van het vuur en mix de soep lang genoeg zodat ze mooi glad is en wit kleurt.
Giet er de room bij en mix nog even op tot ze luchtig is.
De achtergebleven stukjes champignons kan je versnijden om er de soep mee te garneren.
Ook kan je er wat peterselie bijvoegen.

Smakelijk

culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Salade met kip en ananas
Volgende
Kervelsoep

Reactie toevoegen