0 0
Bloemkoolsoep

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

25 gr Boter
2 el Olijfolie
2 grote Uien
1 Bloemkool
Zout-Peper
2 l Kippenbouillon

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bloemkoolsoep

Zalig deze soep met veel antioxidanten.

Smaak:
  • Zoet
Keuken:
  • 40 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
5 min

Het snijden van de groenten

Neem de bloemkool en ontdoe van de bladeren.
Versnijd de bloemkool in grove stukken.
De uien pellen en ook versnijden in grove stukken.

2
Klaar
5 min

Het aanstoven van de groenten

Laat de boter smelten en voeg er de olijfolie bij .
Doe er de grof gesneden uien bij en laat ze glazig worden.
Voeg er de grof gesneden bloemkool bij en laat even aanstoven.

3
Klaar
20 min

De soep laten koken.

Als de ui en de bloemkool even wat zijn gestoofd zet je het onder met de kippenbouillon.
Voeg er wat peper bij en kleine hoeveelheid zout.
Laat alles doorkoken zo een 20 minuten.

4
Klaar
10 min

Afwerking van de soep

Na ongeveer twintig minuten de soep te hebben gekookt gaan we ze mixen.
De soep afsmaken en kruiden waar nodig.
Nog even laten doorkoken en klaar om te serveren.

Garnituren voor in de soep.

Gerookte zalm gesnipperd om er op het einde aan toe te voegen.

Gebakken spek fijn gesnipperd.

Gele of oranje paprika in kleine julienne snijden en in wat olijfolie aanstoven met curry,kurkuma en sesamzaad.
Als de paprika beetgaar is voeg je er nog wat verkruimelde geitenkaas bij even omroeren en klaar.
Garneer de soep en heerlijk genieten.

Smakelijk

Culinaire groeten

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Kervelsoep
Volgende
Salade met geitenkaas in een zadenkorstje

Reactie toevoegen