0 0
Bisque van garnalen

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

5 gr geplette look
50 cl room
500 gr garnalenkoppen
100 gr gepelde garnalen
80 gr uien
80 gr wortelen
1 dl olijfolie
50 gr tomatenpuree
25 cl ricard
30 gr rijstkreem
1 dl witte wijn
8 dl visfumet
1 kruidentuiltje
50 gr selderij
1 steranijs

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bisque van garnalen

Een zee van hemelse smaken

Smaak:
  • Zoet
  • 55 min
  • Geserveerd 4
  • Gemiddeld

Bereidingswijze

Bisque is een schaaldierensoep waarvan de afkomst niet duidelijk is,maar de Fransen denken dat het van Biskaje afkomstig is.

Een bisque word gemaakt van schaaldieren kreeft, garnalen, krab, rivierkreeft.

Stap

1
Klaar
15 min

Het stoven

Stoof eerst de brunoise van ui en wortel aan in olie.
Voeg er de garnalenkoppen en de schalen bij.
Tomatenpuree aan toevoegen en goed roeren.
Flamberen met Armagnac

2
Klaar
30 min

Bevochtigen en aan de kook brengen

Singeer met de rijstkreem en bevochtig met de witte wijn, de visfumet en de kippenbouillon.
Voeg het kruidentuiltje toe, de brunoise van selderij en de knoflook.

Breng aan de kook en laat de bereiding zacht koken gedurende 20 min.

3
Klaar
10 min

Mixen en afwerking

Mix alles goed fijn en passeer eerst door een gewone zeef, daarna door een fijne zeef.

Kruid bij met peper en zout indien nodig, en breng opnieuw aan de kook en schuim zorgvuldig af.

Voeg garnituur toe van gepelde garnalen en werk af met wat room, eventueel weinig armagnac.

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Steak met Champignonsaus en verse frietjes.
Volgende
Waterzooi van vis

Reactie toevoegen