0 0
Aspergesoep

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1 kg Witte asperges
1 stengel Prei Enkel het wit gedeelte
25 cl Kippenbouillon
80 gr Boter
Pezo
1 Ajuin
1 blad Laurier
2 takjes tijm
half bosje peterselie
4 sneetjes gerookte zalm
2 liter Water
1 aardappel

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Aspergesoep

Een van mijn favoriete soepen.

Smaak:
  • Zoet
  • 55 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Bookmarked By

Stap

1
Klaar
15 min

De voorbereiding van de groenten

Onder koud water de prei spoelen doormidden snijden en fijn snipperen.
De ui pellen en ook fijn snipperen. We schillen de asperges en dat kan je doen door een kookpot om te draaien en ze daarop te schillen.
Bij het schillen opletten dat je ze mooi rondom geschild hebt zo heb je straks geen draderige structuur in uw soep.
Het uiteinde breken we af want dat heeft zo een wat houterige structuur.
De schillen en de uiteinden houden we voor ons aspergevocht te maken. De asperges in stukken snijden maar alle kopjes houden we apart van de rest.
Peterselie goed spoelen onder koud water droog zwieren en fijn snipperen doe ik in een glas met behulp van een schaar.
De aardappel schillen en in kleine stukjes snijden.

2
Klaar
10 min

Het stoven van de groenten

De asperges samen met de ui en prei aanstoven in boter.
Maar de aspergekopjes gaan we apart stoven die we later als garnituur gebruiken in ons soepje.

3
Klaar
20 min

Maak het aspergevocht

De schillen en de uiteinden van de asperges gaan we koken in de twee liter licht gezouten water.
Als het goed doorgekookt heeft laten we het naast het fornuis een 15 min trekken.
Met behulp van een zeefje gaan we dit aspergevocht op onze gestoofde groenten gieten.
Doe er de laurier, tijm, kippenbouillon en de aardappel bij en laat op het gemakje koken.

4
Klaar
10 min

De afwerking van de soep

Neem de tijm en laurier uit de soep.
Mix de soep mooi glad en afsmaken met peper en zout.
De gerookte zalm fijn snipperen en leg er wat in ieder bord samen met de aspergekopjes.
Schenk nu in ieder bord de soep en werk af met de peterselie.
Voor de liefhebbers van room kan je nog een wolkje aan toevoegen.

Smakelijk.

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Homemade Granola
Volgende
Gegrilde wrap met kip en avocado

Reactie toevoegen