0 0
Appelcake

Delen op uw sociaal netwerk

Of je kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor de appelen
3 appelen Granny Smith , Jonagold
60 gram kristalsuiker
van 1 citroen het citroensap
Voor het beslag
250 gr bloem
2 kl bakpoeder
125gr hoeveboter ongezouten
1/2 kl zout
175 gr kristalsuiker
3 eieren
1 vanille stok of 2 kl vanille extract
18 dl volle melk
boter + bloem voor het inwrijven van de springvorm

Recept toevoegen aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Appelcake

Heerlijk bij een tasje koffie.

Smaak:
  • Zoet
  • 185 min
  • Geserveerd 4
  • Gemakkelijk

Bereidingswijze

Stap

1
Klaar
105 min

Voorbereiden van de appels

Schil de appelen en verwijder het klokhuis snijd ze in vier door.
De appelpartjes nu in fijne schijfjes snijden zodat je allemaal halve maantjes krijgt.
Besprenkel onmiddellijk de halve maantjes met citroensap, om verkleuring te vermijden.
Voeg de kristalsuiker erbij en roer goed onder elkaar en dek af met folie.
Plaats de appelen een uur in de koelkast.

2
Klaar
80 min

Het maken van het cakebeslag

Vet een springvorm 25 cm in met de boter en bestrooi dan er wat bloem over.
De overtollige bloem afkloppen van de springvorm.
Het maken van het beslag
Meng de bloem met het bakpoeder en zift.
Met de kloppers van de mixer of met behulp van een ander keukentoestel, meng de boter, suiker, zout, vanille en wat zeste van van citroen.
Voeg er de eieren toe en klop onder elkaar. Doe er nu de bloem en 12 dl melk bij en klop tot een glad maar stevige deeg, indien nodig nog wat extra melk toevoegen.

Giet de deeg in de springvorm en duw de appelschijfjes in de deeg.
Bak de cake in een voorverwarmde oven zo een 45 a 60 minuten op 190 graden.
Laat de appelcake afkoelen en verwijder dan de springvorm.

Heerlijk bij de koffie zo een zelfgemaakt stukje cake.

culinaire groetjes

Nicolas

Nicolas

Beoordelingen recept

Nog geen beoordelingen, gebruik onderstaand formulier om uw beoordeling te schrijven
Vorige
Sint-jakobsvrucht met eierfluid gevuld
Volgende
Chocomousse

Reactie toevoegen